Friday, July 17, 2015

តែ ៥​ ប្រភេទ​អាចជួយ​ព្យាបាលជំងឺឈឺ​មួយចំហៀង​ក្បាល​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព

នៅពេល​ដែល​អ្នក​មាន​អាការៈឈឺក្បាលខ្លាំងក្រោយពី​ក្រោក​ពីគេង​ភ្លាមៗ ធ្វើឲ្យអ្នក​មានអារម្មណ៍​ថា ពិភពលោកនេះ​ហាក់ដូចជាកំពុងតែវិល​ខ្ញាល់។ តែទោះបីជា​យ៉ាងណា មាន​ឱសថ​មួយ​ចំនួន​អាច​ជួយព្យាបាល​អាការៈ​ឈឺក្បាល ជាពិសេស​អាការៈ​ឈឺមួយ​ចំហៀង​ក្បាល។
ឥលូវនេះអ្នក​ប្រហែលជា​ឆ្ងល់ថា តើត្រូវធ្វើដូចម្តេច​ដើម្បីព្យាបាល​ជំងឺឈឺ​មួយចំហៀងក្បាលបាន? ចម្លើយ​ដ៏ខ្លីគឺស្ថិត​នៅលើ​តែដែលមាន​រស់ជាតិហិល។ តែ​ដែល​អាច​ជួយព្យាបាល​ជំងឺឈឺ​មួយចំហៀង​ក្បាល​បានគឺ តែបៃតង, តែក្រូចឆ្មា, តែខ្ញី…។ តែហិល​ទាំងនេះ​អាចជួយព្យាបាល​ជំងឺឈឺមួយ​ចំហៀងក្បាល​បានយ៉ាង​មានប្រសិទ្ធិភាព​បំផុត ប៉ុន្តែវា​ត្រូវ​ចំណាយ​ពេលវេលា​ព្យាបាល​យូរ​ជាង​ការប្រើឱសថ​វិជ្ជសាស្ត្រ។
ប្រភេទតែទាំងអស់​នេះអាច​ជួយព្យាបាល​ជំងឺឈឺមួយ​ចំហៀង​ក្បាល ដោយ​មិនប៉ះពាល់​ដល់សុខ​ភាពឡើយ។ ប្រភេទតែ​ទាំងនេះ ក្រៅពី​អាច​ជួយព្យាបាល​ជំងឺឈឺ​មួយ​ចំហៀង​ក្បាល តែវាក៏​អាចជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ហើយ​ជួយឲ្យ​ខ្លួន​អ្នក​គេចផុត​ពីជំងឺ​ផ្សេងៗ។
ដូច្នេះ ប្រសិនបើអ្នក​មានជំងឺឈឺមួយ​ចំហៀងក្បាល ខាងក្រោមនេះ​ជាឱសថ​សក្តិសិទ្ធិ​ជួយព្យាបាល​ជំងឺឈឺ​មួយចំហៀង​ក្បាល៖

តែបៃតង
តែបៃតង​មានផ្ទុក​នូវបរិមាណ​ជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលអាច​ជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំង​នឹងអាការៈ​ឈឺក្បាល​គ្រប់ប្រភេទ, ជាពិសេស​អាការៈឈឺ​មួយចំហៀង​ក្បាល។ ដាក់ក្រូចឆ្មា​បន្ថែម​ចូលទៅ​ក្នុង​តែបៃតង រួចក្រេប​វាបន្តិច​ម្តងៗ នៅពេល​មាន​តម្រូវការ​បំផុត។

តែខ្ញី
តែខ្ញីអាចជួយ​បំបាត់អាការៈឈឺ​មួយចំហៀងក្បាល​បានយ៉ាង​មានប្រសិទ្ធិភាព​បំផុត ព្រោះវា​សម្បូរទៅ​ដោយសារធាតុ​ prostaglandins ដែល​អាច​ជួយ​ព្យាបាល​ការ​រលាក​ដែល​បណ្តាលឲ្យ​ឈឺក្បាល។
តែទោះបីជាយ៉ាងណា​ក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ​គួរតែជៀសវាង​តែខ្ញីនេះ ព្រោះវា​អាចធ្វើឲ្យ​រលូតកូន​បាន។

តែក្រូចឆ្មា
តែក្រូចឆ្មាជាប្រភេទ​តែមួយផ្សេង​ទៀត ដែលជួយ​ព្យាបាល​អាការៈឈឺមួយ​ចំហៀងក្បាល។ ធ្វើតែ​ខ្មៅធម្មតា ១ពែង​ដោយមិន​ដាក់ស្ករ និង​បន្ថែម​ទឹកក្រូចឆ្មា ២-៣ដំណក់​ចូល។ ទទួលទាន​ក្រេបៗ​នៅពេលមាន​អាការៈឈឺក្បាល​មិនអាច​ទ្រាំបាន។

តែជីអង្កាម
រសជាតិហិល​របស់ជីអង្កាម​ជួយកម្ចាត់​បញ្ហាឈឺមួយ​ចំហៀងក្បាល។ យកតែខ្មៅក្តៅៗ ១ពែង បន្ទាប់មក​ដាក់បន្ថែម​ស្លឹកជីអង្កាម ២ទៅ ៣សន្លឹក​ចូល។ ត្រាំវាក្នុងតែខ្មៅ​រយៈពេល ៥​ទៅ ១០នាទី មុននឹង​ទទួលទាន។

តែ​ក្រវាញ
តែក្រវាញ​ជាប្រភេទតែ​ហិលដែល​ល្អបំផុត សម្រាប់ព្យាបាល​ជំងឺឈឺមួយចំហៀង​ក្បាល។ យកក្រវាញ ២-៣ដុំ​បុក រួចដាក់​ចូលទៅក្នុង​កំសៀវទឹកតែ។ ដុតកម្តៅ​វាឲ្យពុះបន្តិច ទុកឲ្យ​ត្រជាក់​បន្តិច រួច​ទទួលទាន៕

Share this